Modern nővérszálló épül a szolnoki Hetényiben

Várhatóan 2022 után kezdődhetnek meg a Hetényi Géza Kórház Tószegi úti telephelyére tervezett nővérszálló építési munkálatai.

Jelenleg az új épület elhelyezésével kapcsolatos hatósági, jogszabályi feltételek tisztázása zajlik – tudtuk meg Piroska Miklóstól, a kórház megbízott főigazgatójától.

– Az új nővérszálló korszerű szállásépület lesz, melyben egy kétszobás lakóhelyiség, három közepes méretű, negyvennégy négyzetméteres lakás, illetve negyvenhat egyszobás garzon található majd. Emellett a fejlesztés az alapvető bútorok beszerzését is tartalmazza – mondta a kórház vezetője. Hozzátette, a kiviteli tervek elkészítésének tervezett határideje 2022. március vége.

A kormány még 2019 de­cemberében döntött arról, hogy az ország összesen nyolc kórházában – többek között a szolnoki Hetényi Géza megyei kórházban is – 2020-tól 2022-ig bezárólag kezdődjenek el nővérszállók előkészítési, tervezési munkálatai.

A lépéssel az egészségügyi dolgozók lakhatási feltételeinek javítását célozzák meg. Mindehhez több mint 500 millió forintot különítettek el a költségvetésből.

forrás: szoljon.hu