LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ A TÖMEGES SINOPHARM OLTÁSRÓL

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a városi kórházak több oltóhelye is bekapcsolódik az április 26-28. közötti tömeges Sinopharm oltási programba.


Mint ismert, minden érvényes regisztrációval rendelkező, interneten foglalhat oltási időpontot kínai Sinopharm vakcinával történő oltásra az eeszt.gov.hu oldalon. Az útmutató szerint az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával lehet belépni, ahol a jelentkezők kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen, melyik kórházi oltóhelyen szeretnék megkapni az oltást. Mindenki csak egy időpontra foglalhat, és a véglegesített foglalás már nem módosítható.
A Hetényi Géza kórház már ismert Tószegi úti oltópontjai mellett ezúttal bekapcsolódik a programba a Hősök terén lévő Rendelőintézet is, ahol ugyancsak több oltóhelyet alakítottunk ki. Ezzel párhuzamosan természetesen az eddig megszokott módon folytatódik az oltás a többi vakcinával is.


Fontos, hogy mindenki ügyeljen a járványügyi szabályok betartására, illetve a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg, a torlódások elkerülése érdekében ne érkezzen a szükségesnél jóval korábban. Az oltásra érkezők vigyék a személyi igazolványukat, a TAJ-kártyájukat, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást. Az érintettek támogató hozzáállását előre is köszönjük.