TÁJÉKOZTATÓ SARS-COV-2 SPECIFIKUS IGG ANTITEST KIMUTATÁS LEHETŐSÉGÉRŐL

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelő Intézet 2021. április 23-tól bevezeti a SARS-CoV-2 specifikus IgG antitest teszt lakossági kérésének térítéses lehetőségét.

A mintavétel ajánlott időpontja:
    • COVD-19 fertőzés esetén a pozitív PCR/ antigén teszt mintavételétől, vagy ennek hiányában a tünetek megjelenésétől számított 21. nap
    • ha kapcsolatba került COVID-19 pozitív személlyel, az esetlegesen bekövetkezett fertőzés utólagos – 21 nap utáni – igazolására alkalmas lehet a vizsgálat
    • SARS-CoV-2 immunizálást követően a 2. oltás utáni 10. nap vagy ezt követően.

    1. A páciens átutalással teljesíti térítési kötelezettségét (Számlaszám: 10045002-00317306, közlemény rovatba kérjük beírni: „COVID ellenanyag „, kedvezményezett neve: JNSZM-i Hetényi Géza Kórház – Rendelőintézet), az átutalást igazoló  dokumentumot kinyomtatva hozza magával a vérvételre, melyre telefonon időpontot egyeztet a 06/21 383-3768 telefonszámon. 

VAGY

    2. Amennyiben a páciens személyesen jelentkezik (nincs lehetősége az átutalásra)  a laboratórium betegfelvételi ablakában  hétfőtől-péntekig, 13.00 -14.30-ig, ekkor csekket kap, a befizetett csekk birtokában telefonon időpontot egyeztet  vérvételre a  06/21 383-3768 telefonszámon.

A SARS-CoV-2 specifikus antitest kimutatására irányuló szerológiai vizsgálat: 7.000.- Ft

A SARS-CoV-2 specifikus antitest kimutatására irányuló szerológiai vizsgálathoz vérvétel: + 2.000.- Ft

Befizetés igazolása után megtörténik a vérvétel, 
A lelet elkészültének ideje: 2 nap. A lelet az EESZT-ben megtekinthető, vagy a Rendelőintézetben átvehető (13:00 – 14:30-ig).

A SARS-CoV-2 specifikus IgG antitest szint meghatározással választ kaphat a következőkre:
1.) Képződött-e kimutatható ellenanyag az Ön szervezetében, miután átesett pozitív PCR vagy antigén teszttel igazolt koronavírus fertőzésen?
2.) Átesett-e koronavírus  fertőzésen úgy, hogy tapasztalta magán a fertőzésre jellemző tüneteket az elmúlt 3 hónapban, de nem készült PCR vagy antigén tesztje?
3.) Átesett-e koronavírus  fertőzésen tünetmentes hordozóként (vagyis nem tapasztalta magán a fertőzésre jellemző tüneteket) miután  kapcsolatban állt COVID-19 pozitív beteggel?
4.) Kimutatható-e ellenanyag az Ön szervezetében, ami a fertőzés tünetmentes lezajlása nyomán keletkezett?
5.) Kimutatható-e ellenanyag az Ön szervezetében SARS-CoV-2 oltást követően? 
Fontos tudnivaló, hogy a vizsgálat nem alkalmas aktív SARS-CoV-2 fertőzés kizárására!

Tisztelettel:

Piroska Miklós
főigazgató
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház – Rendelőintézet