SAJTÓKÖZLEMÉNY

Mintegy 250 millió forint értékben érkeztek különböző eszközök az utóbbi hónapok során a Hetényi Géza Kórházba és a közeljövőben még további fontos berendezéseket kap az intézet.


– A jelenlegi helyzetben elsősorban a Covid-betegek ellátását segítik az eszközök, a későbbiekben viszont más területeken is rendkívül jól tudjuk hasznosítani majd ezeket – mondta el Agócs Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gazdasági igazgatója. – A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet rengeteg plusz terhet ró az egészségügyi intézményekre, nyilvánvaló, hogy saját költségvetésünkből nem tudnánk kigazdálkodni a szükséges összeget. A kormányzat ezt felismerve segíti az ellátást az Országos Kórház Főigazgatóságon keresztül.

Az elmúlt hónapok során több alkalommal is érkeztek hozzánk különböző eszközök, berendezések, melyek igényét még korábban mérték fel. Így január óta összesen 247 millió 760 ezer forint értékben kaptunk többek között mobil röntgen készülékeket, ultrahang készülékeket, defibrillátorokat, őrzőmonitorokat, de kórházi ágyakat, infúziós állványokat, különböző orvosi eszközöket is. Ezek többsége a Sürgősségi Betegellátó Osztályunkra, Covid-részlegünkre és az aneszteziológiára került.


Ennek köszönhetően tovább javul az intézet eszközellátottsága, s ezáltal a betegellátás színvonala is.