Jótékony vadászok segítik a gyermekosztályt

Értékes orvostechnikai eszközöket kapott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztálya a legutóbbi jótékonysági vadászatnak köszönhetően.

Az adományozásról szóló tanúsítványt Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft ügyvezetője adta át kedden délután Piroska Miklós főigazgatónak, Dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgatónak és dr. Retkes Tamás osztályvezető főorvosnak.

Piroska Miklós köszöntőjében köszönetet mondott a nagylelkű támogatásért, s különösen azért, hogy a gyermekosztályt segítik az adományozók.

Fejes László arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a jótékonysági vadászatot immár kilencedik alkalommal rendezték meg, s az egy-egy megyében összegyűlt pénzt az adott megyében működő kórházak gyermekosztályának ajánlották fel. Jász-Nagykun-Szolnok megyében így 1.446.570 forintot fordíthattak a szükséges orvostechnikai eszközökre. A hagyományt természetesen idén is folytatják, s mint minden esztendőben, ezúttal is december 27-én kerül sor a jótékony célú rendezvényre.

Dr. Retkes Tamás, a kórház gyermekosztályának vezető főorvosa arról számolt be, hogy a felajánlott összegből – az osztály alapítványának kiegészítésével – három fontos berendezést, két levegő-oxigén keverő készüléket és egy párásítót vásároltak. Ezek az eszközök nagy segítséget jelentenek azon újszülöttek és koraszülöttek esetében, akiknek hosszabb-rövidebb ideig légzéstámogatásra van szükségük.