Richter Egészségváros a Hetényi Géza Kórházért

Szolnokra érkezik a Richter Egészségváros. Október 9-én a szolnoki Kossuth téren egész napos rendezvénysorozat keretében nyílik lehetőség egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon való részvételre. Ezzel nem csak a saját egészségükért tehetnek az eseményre látogatók, de a Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetet is támogathatják. A szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon, előadásokon való részvételért egy-egy 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott, megemelt összegű 3.500.000 forintos alapadomány.
A lakosság aktivitásán múlik tehát, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: az élelmezési osztály fejlesztését. A cél egy továbbfejlesztett közvetlen injektoros vízbefecskendezéssel rendelkező hőlégkeveréses kombinált sütő-gőzpároló beszerzése, mellyel a dietetikusok és az élelmezési osztályon dolgozó kollégák különböző krónikus betegségben szenvedő betegek részére előírt ételeket, a XXI. század elvárásainak megfelelő technológiával tudják elkészíteni.

A szervezők több mint 30 sátorban ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. A szűrések, tanácsadások és előadások mellett ingyenesen elérhető számos szűrés – mint például prosztataszűrés (PSA), csontritkulásszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatokhoz kapcsolódó felmérés, érszűkület-vizsgálat, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek. Ezen felül minden korosztály számára fontos egészségügyi tanácsadások vehetők igénybe nőgyógyászati témakörben (fogamzásgátlás, változókor, kismama- tanácsadás, meddőség, mell-önvizsgálat), memóriazavarral, szorongással, depresszióval kapcsolatos kérdésekben, illetve gyógyszerészeti témákban is. A gyógytorna sátorban az óránként induló foglalkozások mellett egész napos tanácsadással állnak rendelkezésre a szakemberek a helyszínre látogatók számára.

A Richter Egészségváros – Szolnok hivatalos Facebook-eseményben szinte folyamatosan követhetők lesznek élőben az egészségmegőrzéshez kapcsolódó beszélgetések és előadások. Így az előadások aktív követésével a kórháznak szánt alapadomány összegét is gyarapíthatják, hiszen a virtuális pontok is 300-300 forinttal növelik a nap végén a 3.500.000 forint értékű alapadomány összegét.