Születésnapját ünnepli a Hetényi Géza Kórházért Alapítvány

Tíz év, közel 350 millió forint értékű adomány. Röviden így foglalható össze a Hetényi Géza Kórházért Alapítvány története.

Szolnok intézményeinek, cégeinek képviselői, vezetői, közéleti személyiségek kaptak meghívást arra a rendezvényre, melyet az alapítvány rendezett 10. születésnapján, mintegy köszönetként a folyamatos támogatásért.
– Olyan városban élünk, amelynek lelke van. Ha adományozásról esik szó, mindig ez jut eszembe – emelte ki ünnepi köszöntőjében Szalay Ferenc polgármester. A Hetényi Géza Kórházban rendkívül magas színvonalú munka folyik, köszönhető ez a kiváló szakembergárdának, a folyamatos fejlesztéseknek és bizony az alapítványhoz érkező támogatásoknak is.

– Az elmúlt 10 évben érkezett támogatásoknak köszönhetően a kórház alapítványa rendkívül sok fontos berendezést, eszközt tudott vásárolni. Többek között betegellenőrző monitorokat, laboratóriumi berendezéseket, EKG készülékeket, infúziós pumpákat, műszereket – tájékoztatott Kelemen Éva ápolási igazgató, aki kiemelte, hogy a COVID-járvány idején különösen sok támogatást kaptak. Az alapítvány kuratóriumi vezetőjének, Dr. Maroska Anikónak köszöntő levelét is felolvasták. Elnök Asszony szintén köszönetet mondott az évek során érkezett sok millió forintnyi támogatásért.

Piroska Miklós, a kórház főigazgatója elsőként dr. Bene Ildikó korábbi főigazgató, alapító tag üdvözletét tolmácsolta. Köszöntőjében főként azt emelte ki, hogy az elmúlt évek során több milliárd forintnyi fejlesztés valósulhatott meg az intézményben, amely mostanra szinte teljes egészében megújult.
– Ezek kiegészítéseként rendkívül hasznos az a segítség, amely a Hetényi Géza Kórházért Alapítványon keresztül érkezik az intézménybe – tette hozzá. Megköszönte az eddigi támogatásokat és mindenkit buzdított, hogy a jövőben is támogassa az alapítvány működését.