A felfekvés elleni harcot segítik

„Küzdelem a felfekvés ellen”-jelszóval indított kampányt a Rotary egyesület. Ennek jegyében érkeztek korszerű betegágyak és matracok a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetbe.

Amint Molnár Júlia, a Rotary Magyarország Központi Régió alkormányzója, a Szolnok-Tisza Rotary Club vezetője az átadó ünnepségen kifejtette, a kezdeményezésnek köszönhetően a Hetényi Géza Kórházért Alapítványt, valamint az Otthonápolási és Hospice Alapítványt támogatják. A Szolnok-Tisza rotarysok ugyanis sikerrel szerepeltek egy nemzetközi pályázaton, melynek eredményeként közel egymillió forint értékben adományozhattak.

– Szervezetünk a Miskolctapolca Rotary Club koordinálása mellett vett részt a Global Grant elnevezésű pályázatban, további tizenhét, köztük egyesült államokbeli, afrikai, erdélyi és számos magyar klub társaságában. A tapolcaiak immáron második alkalommal szervezték meg a „Küzdelem a felfekvés ellen” elnevezésű nemzetközi projektet, A Tisza-Rotary RC által befizetett összeget a The Rotary Foundation megduplázta, ezáltal két alapítványt is támogathattunk belőle: az Otthonápolási és Hospice Alapítványt, illetve a Hetényi Géza Kórházért Alapítványt – mondta el Molnár Júlia.

Az Intézet nevében dr. Anatolij Kudrjavcev köszönte meg a nagylelkű támogatást. Mint mondta, a gyermekintenzív osztály nagy hasznát veszi az adománynak.
– A nálunk kezelt gyermekek nevében köszönjük a felajánlást, amely kis betegeink gyorsabb felgyógyulását segíti majd – hangsúlyozta az orvosigazgató.