Egynapos sebészet sajtóközlemény

Az egynapos sebészeti eljárás világszerte egyre inkább elterjedt. Az ehhez szükséges korszerű feltételek megteremtése az ország számos egészségügyi intézményében, így a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben is folyik.

Az EFOP-2.2.0-16-2016-00004 „Aktív fekvőbeteg-ellátási formák kiváltása egynapos sebészeti ellátás rendszerének fejlesztésével” elnevezésű beruházás projektgazdája az Országos Kórházi Főigazgatóság. Az európai uniós támogatás felhasználásával országszerte 17 intézményben zajlanak beruházások, amelynek részeként a szolnoki projekt mintegy 486 millió Ft támogatásból valósul meg. A Hetényi Géza kórházban a Sebészeti épület II. emeletén lévő műtő átalakításával történt meg az egynapos sebészeti műtő kialakítása. Ugyanazon a szinten egy 16 ágyas fektető is létesült, felnőtt- és gyermekágyakkal.

Az intézménybe több nagy értékű eszköz érkezett, ami szintén a fejlesztés keretéből valósulhatott meg. Továbbá a projekt részeként a műtőt ellátó folyadékhűtőt is lecserélték.