Vadászok segítették a beteg gyermekeket

Mintegy másfél millió forint értékű adománnyal segítették a jótékonysági vadászaton résztvevők a Hetényi Géza Kórház gyermekosztályát.

Immár harmadik alkalommal nyújtott nagy összegű jelentős anyagi támogatást a „Hetényi Géza Kórházért” Alapítványon keresztül az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) Közhasznú Nonprofit Kft.

Az ünnepélyes adományátadásra a kórházban került sor.
Fejes László, az OJV ügyvezetője köszöntőjében elmondta, hogy a tavaly december 27-én rendezett jótékonysági vadászat minden eddigi rekordot megdöntött. Az akció során összegyűlt adományból segítik az ország 19 kórházának gyermekosztályait. Ennek köszönhetően a „Hetényi Géza Kórházért” Alapítványon keresztül 1,6 millió forint értékben egy kardiológiai vizsgálófej kerülhetett az intézet csecsemő- és gyermekosztályára.


Mint Dr. Retkes Tamás osztályvezető főorvos hozzátette, ez a kardiológiai ultrahangfej hiánypótlónak számít a kórházban, hiszen koraszülöttektől a nagyobb gyermekekig minden korosztály esetében használható. A főorvos kifejtette, hogy éves szinten 1500-2000 beteg gyermeket látnak el az osztályon, melyhez az e héten megérkezett adomány segítséget fog nyújtani a jövőben.


Az átadás során minden résztvevő megköszönte a vadászok összefogását és nagylelkű gesztusát.