A Megye Ápolóit köszöntötték

Halmi Zoltánné, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet érsebészeti osztályának főnővére lett 2022-ben a Megye Ápolója.

Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja. 1820-ban ugyanis e napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki hivatássá formálta az ápolást. Hagyományosan ez alkalommal adják át a megye ápolója díjakat is Szolnokon, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ünnepségén.

– A gyógyítás fejlődésével együtt az ápolás is óriási utat tett meg, számos ápoló tudása messze meghaladja a korábbi idők orvosainak felkészültségét – hangzott el az ünnepségen, ahol elismeréssel szóltak arról az emberfeletti munkáról is, amely a Jász-Nagykun-Szolnok megye ápolóira hárult a koronavírus elleni küzdelem során az elmúlt időszakban.
Idén a Megye Ápolója díjat Halmi Zoltánné, a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet érsebészeti osztályának főnővére nyerte el. A pandémia miatt tavaly nem volt lehetőség az ünnepség megrendezésére, ezért a

2021-es díjat is most adták át Mongyiné Jakus Máriának, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház gyermekosztály vezető főnővérének.

Az elismerések átadását követően a 40 éve pályán lévő szakdolgozókat is köszöntötték.