Még korszerűbb a szolnoki kórház járóbeteg-szakellátása

Közel háromszáz millió forintot fordított a Hetényi Géza kórház rendelőintézete orvosi, informatikai eszközök beszerzésére.

Tovább korszerűsítették a szolnoki Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet járóbeteg-szakellátását, csaknem 300 millió forintot fordítottak eszközbeszerzésre – közölte az egészségügyi intézmény az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az európai uniós támogatást a kórház az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán nyerte el. A fejlesztéseknek köszönhetően nő a befejezett ellátások száma és csökkennek a területi egyenlőtlenségek.

A most beszerzett, magasabb technikai színvonalú eszközök, műszerek között van légzésfunkciós készülék, nagyfrekvenciás sebészeti vágókészülék, ultrahang-diagnosztikai készülék, asztali sterilizátor, digitális röntgenkészülék, EKG-készülék, informatikai eszköz.

A fejlesztések célja, hogy a betegek az állapotuknak megfelelő egészségügyi szolgáltatásokat a számukra megfelelő helyen és időben, a szükséges legmagasabb színvonalon tudják igénybe venni – olvasható a közleményben.

forrás: https://weborvos.hu/egeszsegpolitika/meg-korszerubb-a-szolnoki-korhaz-jarobeteg-szakellatasa-274507