BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Intézetünk Csecsemő- és Gyermekosztályának intenzív részlegén bekövetkezett humánerőforrás csökkenés (nyugdíjazás, betegség, gyermekvállalás, távozó szakdolgozó) miatt kényszerültünk a Gyermek Intenzív Részlegünk szüneteltetésének bejelentésére. Emellett az újszülötti és PIC ellátás változatlanul biztosítva van. A kialakult helyzet miatt biztosításra került 2 sokktalanító ágy, ahol az intenzív ellátást igénylő gyermekeket a kijelölt centrumba való szállításig, a stabilizálás idejére átmenetileg el tudjuk helyezni.

Ahogyan az eddigiekben – mind a sürgős műtétek, mind a tervezett gyermek műtétek – a speciális aneszteziológiai feltételeket figyelembe véve – 3 éves kor felett folyamatosan biztosítottak. A műtétek kapcsán ritkán előforduló aneszteziológiai komplikáció esetében, a felnőtt altatóorvos segítségével a sokktalanító ágyon kerül a gyermek ellátásra.

Intézetünk továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult helyzet teljes körűen megoldásra kerüljön és a korábban megszokott széles spektrumú ellátás mielőbb teljes mértékben biztosított legyen kórházunkban.

Szolnok, 2022. július 27.

Dr. Retkes Tamás

osztályvezető főorvos