Lezárult a szolnoki kórház csaknem 60 milliós projektje

Többek között beszereztek érintésmentes kézfertőtlenítő adagolókat, légfertőtlenítő berendezéseket és katéterszetteket.

Lezárult a szolnoki kórház csaknem 60 milliós infekciókontrollal összefüggő projektje. Ennek kapcsán közleményt adtak ki:

„A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet projektjének kiemelt célja volt a hatályos jogszabályok és módszertani levelek keretein belül a betegellátással, az egészségügyi tevékenységekkel összefüggésben felmerülő fertőzések megelőzése, az infekciókontroll tevékenységek hatékonyabbá tétele segítségével a betegellátás minőségének javítása.

A fejlesztés keretében infekciókontroll rendszerünk fejlesztése mellett, annak részeként adaptáltuk a megjelent módszertani levelek elvárásait, az alkalmazásukhoz szükséges intézményi és személyi feltételeket megteremtettük.

A projekt alapvetése volt, hogy a monitoring/audit tevékenység segítségével feltárjuk és tudatosítsuk a hibás vagy hiányos gyakorlatot, erről széles körben visszajelzést adjunk, majd szervezett képzés, vagy osztályos, gyakorlatorientált képzés segítségével ezeket javítani tudjuk.

A széleskörű szemléletformálás érdekében kommunikációs kampányt valósítottunk meg az egészségügyi dolgozók, a betegek és az Intézménybe látogatók részére.

A projekt keretében kézhigiénés gyakorlat ellenőrzését és fejlesztését szolgáló rendszer, érintésmentes kézfertőtlenítő adagolók, légfertőtlenítő berendezések és katéterszettek beszerzése történt meg”.

forrás: https://weborvos.hu/egeszsegpolitika/lezarult-a-szolnoki-korhaz-csaknem-60-millios-projektje-275466