Biztonságosabb, gyorsabb közlekedés a Hetényi Géza Kórháznál

Jelentős fejlesztés zajlott az elmúlt hónapok során a Hetényi Géza Kórház előtt. A most elkészült kanyarodósávokkal és kibővített lámpás kereszteződéssel biztonságosabbá vált a kórház előtti csomópont, s különösen fontos, hogy a mentőautók gyorsabban juthatnak be az intézetbe.

A határidő előtt elkészült beruházás a Tószegi út közel négyszáz méteres szakaszát érinti. A kivitelező lecserélte a kopóréteget, illetve a burkolati süllyedéseket is felszámolta. Emellett a lámpás kereszteződés is átalakult. Mindkét irányba kanyarodósáv épült, ennek megfelelően bővítettük ki a lámpás kereszteződést, ez a kórház biztonságos megközelíthetősége szempontjából meghatározó szerepet játszik. A beruházáshoz hozzátartoznak a különböző közmű-kiváltások, a taxiállomás és a buszmegállók áthelyezése is – mondta el az átadás kapcsán tartott sajtótájékoztatón Kiss Boglárka, a beruházást végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.
Mint dr. Mosóczi László miniszteri tanácsadó, korábbi közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte, a 286 millió forintos beruházás nyitórendezvényén még azzal kalkuláltak, hogy őszre fejeződnek be a munkálatok. Ehhez képest gyakorlatilag nyár végén lezárult a beruházás.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy nagyobb biztonsággal, gyorsabb tempóban lehet megközelíteni a kórházat.
– Akik erre közlekedünk nap mint nap, láthatjuk, hogy míg korábban itt mennyire feltorlódott a kocsisor, ezzel a nagyon praktikus megoldással miként tud egyszerűbbé válni mindannyiunk élete – hangsúlyozta a képviselő.
Szalay Ferenc polgármester szerint az egészségügyi intézményeket többféle módon lehet segíteni, maszkokkal, különböző eszközökkel, adományokkal, valamint ilyen, közlekedést könnyítő beruházásokkal. Szintén ebből a célból már épül az intézményhez vezető kerékpárút is. Hozzátette, elmondható, hogy ma már vadonatúj kórháza van Szolnoknak, ugyanis összességében tizennégymilliárd forintos fejlesztés valósult már meg. Hamarosan másfél milliárd forintból a régi hétemeletes épület felújítása kezdődik, emellett az eszközpark megújítása is zajlik.