A Hetényi Géza Kórház is részesül a Magyarok Kenyere Programból

Jelentős adomány, 1 500 kg liszt érkezik a napokban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet konyhájára. Az erről szóló adománylevelet ünnepélyes keretek között Agócs Attila gazdasági igazgató vette át a Megyeházán.

A „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” Program keretében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök Szövetsége szervezésében évről évre búzagyűjtést szerveztek a Kárpát-medencei gazdák körében. A mezőgazdaságot régen látott mértékben pusztító aszály ellenére, Jász-Nagykun Szolnok megye gazdái idén is igen nagy számban, közel nyolcszázan járultak hozzá a program nemes céljaihoz, felajánlásaik révén. A gazdák által adományozott búza mennyisége 106 tonna volt, ez egyben azt is jelenti, hogy megyénk gazdái adták össze a legtöbb gabonát. A lisztet az idei évben is a Szatmári Malom őrölte.

Az adománylevelek átadó ünnepségén 55 intézmény, önkormányzat részesült támogatásban, köztük a Hetényi Géza Kórház. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a következő hetekben is jó minőségű, itthon termelt lisztből készült ételek kerüljenek az intézetben ápolt betegek tányérjaira.