A vármegye ápolóit köszöntötték

Kovácsné Ábel-Kiss Erzsébet, a Hetényi Géza Kórház csecsemő- és gyermekosztályának munkatársa is elismerésben részesült azon a megyei ünnepségen, melyet a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendeztek Szolnokon, a Vármegyeházán.
Február 19. a Magyar Ápolók Napja, melyen Kossuth Zsuzsannára, hazánk első országos főápolójára emlékezünk. Ebből az alkalomból vármegyénkben is elismeréseket adtak át a kiváló munkát végző szakembereknek.

Amint a rendezvény fővédnöke, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, Kossuth Zsuzsanna munkásságát az emberség, a hősiesség és az önfeláldozás hármasa jellemezte, és ugyanez igaz a mai magyar ápolókra is.

– Milyen az ápoló? Ha azt mondjuk, hogy emberséges, hősies, önfeláldozó, a mai társadalomban is megtaláljuk ennek a megfelelőjét. Úgy gondolom, emberségesnek lenni örök emberi törekvés, bár a hősiesség mást jelentett 1848-49-ben, és mást jelent 2023-ban. De hogy most is jelen van, abban teljesen biztos vagyok- mondta.

Piroska Miklós, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója megköszönte az egészségügyi szakdolgozók egész évben végzett áldozatos munkáját és hangsúlyozta: minden lehetséges fórumon kiáll mellettük, képviselve érdekeiket egy kedvező életpálya-modell mielőbbi kialakításában.
Az ünnepségen rangos díjakat is átadtak. A Lakosság Egészségéért Alapítvány még 2010-ben alapította a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Ápolója Díjat, melyet 2020-tól a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Szervezete ad át. Idén rekordszámú, 18 jelölés érkezett a címre, melyet Nagy Erika, a karcagi Kátai Gábor Kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályának főnővére nyert el.

Átadták a Magyar Ápolási Egyesület Díszokleveleit is, melyet Kovácsné Ábel-Kiss Erzsébet, a Hetényi Géza Kórház csecsemő- és gyermekosztályának munkatársa, valamint Kátainé Nyakó Edit, a karcagi Kátai Gábor Kórház gyógytornásza vehetett át. Emellett köszöntötték a 40 éve a pályán dolgozókat is.