Tiszta Szívvel az egészségünkért

A Hetényi Géza Kórház szakdolgozóinak közreműködésével zajlik a „Tiszta Szívvel Szolnokért” lakossági szűrőprogram ezekben a napokban.

Közel húszféle ingyenes vizsgálaton vehetnek részt a szolnokiak és a környékbeli településekről érkezők annak a hagyományos betegségmegelőző lakossági szűrőprogramnak köszönhetően, melyet még dr. Bene Ildikó, az Országos Kórházi Főigazgatóság humánpolitikai és jogi főigazgató-helyettese, a kórház egykori főigazgatója hívott életre. Négy napon át négy helyszínen várják a vizsgálatra jelentkezőket a vármegyeszékhelyen.

– Emlékszem, amikor 2007- ben elindítottuk ezt a programot, azon gondolkodtam, vajon hogyan fogadják majd a lakosok, eljönnek-e egyáltalán a szűrővizsgálatokra. Az azóta eltelt évek során bebizonyosodott, hogy megszerették, sőt igénylik, hiszen évről-évre nagyon sokan veszik igénybe ezt a lehetőséget – idézte fel a kezdeteket dr. Bene Ildikó köszöntő beszédében. Mint kiemelte, az időben felismert betegségek gyógyíthatóak, ezért a szűrővizsgálatoknak kiemelt szerepük van a megelőzésben.

A 14. Tiszta Szívvel Szolnokért rendezvénysorozat keretében a hét folyamán a város különböző pontjain többek között szív-és érrendszeri vizsgálatokon, a dietetikai tanácsadáson, a látásélességi vizsgálaton, a szájüregi rákszűrésen vehetnek részt az érdeklődők, szombaton pedig a Széchenyi Parkerdőben a Mozogj Tiszta Szívvel! nevű eseményen várnak a szervezők minden korosztályt túrázásra, kerékpározásra és futásra.