Ők lesznek a jövő ápolói

Több országos szakmai versenyen is kiemelkedően szerepeltek a szolnoki egészségügyi szakképzésben tanuló fiatalok az utóbbi időszakban. Kiválóan szerepelt az Országos Szakmai Tanulmányi versenyen Bán Natália Martina, az Ágazaton Belüli Specializáció Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak versenyén Ivanics Anna, illetve Vincze Ádám a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyen.

A három legeredményesebb diákot Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója, Kelemen Éva ápolási igazgató és Szentgyörgyi Zoltánné fejlesztési igazgató köszöntötte.

– Rendkívül fontosnak tartjuk a kórházi dolgozók utánpótlását, hiszen elöregedő társadalomban élünk, és sajnos az egészségügyi dolgozók sem kivételek ez alól – emelte ki Piroska Miklós. – Éppen ezért örülök, hogy akadnak olyan fiatalok, akik kellő szorgalommal és alázattal végzik tanulmányaikat és méltán lehetnek példaképei kortársaiknak. Külön öröm számomra, hogy nem csak gyakorlatra érkeztek hozzánk, hanem a későbbiekben is a Hetényi Géza kórházban szeretnének dolgozni, folyamatosan tovább fejlesztve tudásukat, képességeiket.