Jótékony vadászok támogatják a beteg gyerekeket

Verejtékanalizátort és laringoszkópot kapott a Hetényi Géza Kórház csecsemő- és gyermekosztálya az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft kezdeményezésének köszönhetően.

A másfél millió forint értékű eszközöket a hagyományos jótékonysági vadászat keretében összegyűlt adományból vásárolták, melynek célja, hogy a beteg gyermekek gyógyulásához járuljon hozzá a magyar vadásztársadalom.

Amint Fejes László ügyvezető az átadó ünnepségen elmondta, a jótékonysági vadászat egyszerre zajlott az ország 38 helyszínén. A program mintegy 46.5 millió forintot juttatott a magyar egészségügybe, 21 kórházat támogatnak, 114 korszerű orvosi eszköz beszerzésével.

Az ünnepségen részt vett Varga Tamás, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a jótékonysági vadászat Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei nagykövete is, akitől megtudtuk: ő is ebben a kórházban született.

– Büszke vagyok rá, hogy szolnoki vagyok és ebben a kórházban születtem – emelte ki. – Édesanyám is itt dolgozott a sürgősségi osztályon közel negyven éven át. Ezért külön öröm számomra, hogy ezt a kórházat is tudjuk támogatni.

Az intézet nevében Kelemen Éva ápolási igazgató és dr. Berdó Éva, a csecsemő- és gyermekosztály főorvosa köszönte meg a támogatást.