Tisztelet az ápolóknak!

Az ápolók iránti megbecsülés és tisztelet jeleként ünnepeljük az Ápolók Nemzetközi Napját. Ez alkalomból a MESZK területi szervezete rendezett szakmai konferenciát. a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben.

Amint Piroska Miklós, a kórház főigazgatója megnyitó beszédében kiemelte, ezen a napon azok előtt tisztelgünk, akik mindent megtesznek a betegek ellátásáért, munkájukat szívvel-lélekkel, kitartással végzik.

– Tiszteletet érdemel ez a hivatás és mindazok, akik ezen a pályán dolgoznak – tette hozzá, végezetül pedig arról tájékoztatott, hogy a jogszabályban leírtak szerint az előzetes várakozásokkal ellentétben a korábban várt tizenkét százalékos béremelés helyett tizennyolc százalékkal emelkedik a szakdolgozók alapbére július 1-től.

Kelemen Éva, a kórház ápolási igazgatója és Dankó Zsuzsanna a MESZK területi elnöke köszöntőjét követően szakmai előadások hangzottak el. Szó esett többek között a mentálhigiéné szerepéről a sürgősségi ellátók életében, az utánpótlás biztosításának kiemelt szerepéről és a Skill labor is bemutatkozott.