Megújul a Tószegi úti parkoló

Várhatóan május 24-én, szerdán megkezdődik a Hetényi Géza Kórház hét emeletes épülete előtti parkoló és gyalogjárda felújítása. A következő hetekben ezért megváltozott forgalmi rendre kell számítani, bár gyalogosan továbbra is zavartalanul megközelíthető marad az épület.

A felújítás a Tószegi úti gyalogjárda vonalától a lépcsőig tartó gyalogos közlekedő utat, az aszfalt burkolatú parkolóállásokat és kiszolgáló utat, valamint a kórház és a Műveseállomás/Nefrológia épülete között található nagykapuhoz vezető aszfalt burkolatú utat érinti. A munkálatok első napján a Hunor utca irányából ideiglenes személygépkocsi bejáró készül annak érdekében, hogy a hátsó parkolók a felújítás idején is megközelíthetőek legyenek. Ezt követően az első ütemben a gyalogos járda bontási munkái folynak. Ezen időszak alatt a parkoló behajtó útja a Tószegi út felől használható marad, a parkolóállásokat lezárják.

A gyalogjárda bontási munkáit követően május 30-án, kedden megkezdődnek a parkoló és közlekedő utak bontási és építési munkái. Ebben az időszakban a személygépjárművek ki- és behajtása a Tószegi úti csatlakozás irányából már nem biztosítható, így azt teljesen lezárják a forgalom elől, a személygépjárművek részére a Hunor utcai ideiglenes bejárót nyitják meg.

A felújítási munkák átfutási ideje várhatóan 6 hét. A tervek szerint a kivitelező lehetőségeihez mérten hétvégi munkavégzést és hosszított műszaknapokat vezet be a betegforgalom minél rövidebb idejű korlátozása érdekében.