sajtóközlemény – a gyermekgyógyítás fejlesztése nem állhat meg

a gyermekegészségügyi intézmények mellett a fiatal orvosokat is támogatja a 20 éves K&H gyógyvarázs

Budapest, 2023. június 23. – 20 éve segíti a gyermekek gyógyítását a K&H gyógyvarázs program, amely eddig összesen 531 alkalommal több mint 852 millió forint értékben adományozott a hazai gyermekegészségügyi intézményeknek innovatív műszereket. A 20 éves jubileum kapcsán nemcsak újabb 10 intézmény kapott orvosi eszközöket 20 millió forint értékben, de egy új, a gyermekorvosok elismerését célzó díj létrehozását is bejelentette Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztálya kapott új műszereket 3,6 millió forint értékben.

A gyermekek hatékony gyógyításának kulcsa az elkötelezett orvosokon és ápolókon kívül a korszerű orvosi műszerek. Egy-egy innovatív orvosi eszköz jelentősen fel tudja gyorsítani a kicsik diagnosztikáját, csökkenteni a bevatkozások invazivitását és lerövidíteni a felgyógyulási időt, ezzel könnyítve a gyermekeket érő megpróbáltatásokon. A K&H gyógyvarázs program ehhez járul hozzá 20 éve. „Vezető pénzintézetként már két évtizeddel ezelőtt is úgy gondoltunk, hogy felelősek vagyunk a minket körülvevő környezetért, azért a társadalomért, amelyben élünk, működünk. 2004-ben azért indítottuk útjára a K&H gyógyvarázs programot, hogy korszerű műszerekkel segítsük az egészségügyi dolgozókat, akik így pontosabb diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket és gyorsabb, kíméletesebb gyógymódokat tudnak alkalmazni” – mondta el Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója. „A program fennállása óta gazdasági válságokat, járványokat éltünk át, de mindvégig ott álltunk a gyermekegészségügy mellett. Az elmúlt 20 évben összesen 541 alkalommal több mint 872 millió forintért vásároltunk a kórházak, rendelőintézetek, mentőállomások, háziorvosok és védőnők számára a kicsik gyorsabb és hatékonyabb gyógyítását segítő innovatív eszközöket.”

Idén ismét 20 millió forint összegben kaptak támogatást a K&H gyógyvarázs pályázat nyertesei. A program jóvoltából hét kórház, egy mentőállomás, egy házi gyermekorvosi rendelő és egy gyermekek fejlesztésével foglalkozó alapítvány diagnosztizálhatja és kezelheti a kis betegeket korszerű orvosi műszerekkel, akik így hamarabb felgyógyulhatnak és újra teljes életet élhetnek. A pályázat fókuszában idén az anyagcserebetegségek álltak, mivel az elmúlt években jelentősen megnőtt a cukorbetegséggel és egyéb anyagcserebetegségekkel küzdő gyermekek száma.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztálya kapott új műszereket 3,6 millió forint értékben, így eddig a vármegyében összesen 24 alkalommal, közel 39 millió forint értékben kaptak a helyi intézmények támogatást a K&H gyógyvarázs keretében.

„Kórházunk gyermekosztályán közel 40 éve gondozzuk Jász-Nagykun-Szolnok vármegye cukorbeteg gyermekeit. A K&H gyógyvarázs pályázatnak köszönhetően a diabeteszes gyermekek gondozásához, ellátásához szükséges eszközöket kapott az intézményünk, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek gondozásuk során a lehető legmagasabb szintű ellátásban részesüljenek” – mondta el Dr. Retkes Tamás, a Hetényi Géza Kórház gyermekosztály osztályvezető főorvosa.

a fiatal orvosok is támogatást kapnak
A 20 éves jubileum kapcsán újabb programelemet hoz létre a K&H Csoport: a jövő fiatal gyógyítóit ismerik el és támogatják szakmai fejlődésükben, akik elkötelezettek a gyermekek innovatív gyógyítása mellett. A júliusban induló pályázatra 40 év alatti gyermekgyógyásznak tanuló, de szakvizsgával még nem rendelkező, illetve már praktizáló orvosok jelentkezhetnek, valamint a nagyközönség is jelölheti őket a jövő gyógyítói díjra.

a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat idei nyertesei:

 

 

A K&H Csoportról
Az ország egyik vezető és országosan 3800 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit mindenkor magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 195 lakossági ügyfélpontot működtet, és csoportszinten mintegy 1,6 millió ügyfélnek kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 3400 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport hozzávetőleg 2300 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

 

Főbb adatok:

K&H Bank

2023. március 31-én:

Saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 469 milliárd forint
Mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 5299 milliárd forint
Adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,8 milliárd forint

K&H Biztosító

2023. március 31-én:

Saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2 milliárd forint
Mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 185,4 milliárd forint
Adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -0,8 milliárd forint