A jövő orvosainak mutatkozott be a Hetényi Géza Kórház

Szakmai napra várta kedden a jövő orvosait a JNSZ Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvényre több tucatnyi orvostanhallgató és rezidens látogatott el.

Mint Piroska Miklós, a kórház főigazgatója köszöntőjében kiemelte, szeretnék közvetlenül megszólítani a leendő kollégákat.
– Korábban már volt hasonló kezdeményezés, de a COVID-miatt az utóbbi években nem került sor ilyen programra. Most szeretnénk, ha rendszeressé válnának a találkozók az orvostanhallgatókkal, hiszen így közvetlenül tudjuk bemutatni kórházunkat, az itt folyó munkát.
– A most végzett, diplomás kollégák, illetve hallgatók közelebbről ismerhetik így meg intézményünket. A kórház orvosigazgatója, Dr. Kudrjavcev Anatolij előadásában a kórházban folyó munkáról, az elért eredményekről beszélt.
A délelőtti előadások ezt követően két téma köré csoportosultak: egyrészt a kórházról, a rezidens képzés és gyakorlatok technikai kérdéseiről hallhattak az érdeklődők, másrészt pedig a már itt dolgozó orvos és fiatal szakorvos kollégák osztották meg személyes tapasztalataikat.

A szakmai napon több mint harmincan vettek részt, elsősorban természetesen Szolnok környékéről, de Szegedről, sőt Mosonmagyaróvárról is érkeztek érdeklődők. Remélhetőleg sokan választják közülük ezt az intézményt a későbbiekben.