Tájékoztató oltásokról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet COVID-19 oltópontja – mely jelenleg vármegyei szinten a Covid-elleni vakcina beadására kijelölt oltóhely – minden héten pénteken 12:00 – 14:30 óra között várja az oltásra érkezőket a Rendelőintézetben (Szolnok, Hősök tere 2-4.).

A vakcina felvételére előzetes időpont foglalással van lehetőség az EESZT rendszerben.

Kérjük, ne felejtsék elhozni taj-, valamint lakcím kártyájukat és az előző oltásokkal kapcsolatos dokumentációt.

Oltópontunkon az alábbi oltóanyagok állnak rendelkezésre:
 Felnőttek részére: Pfizer Omicron BA.1 és Moderna Spikevax XBB 1.5 vakcina
 Gyermekek részére: Moderna Spikevax XBB 1.5 vakcina (Helyszín Tószegi út 21. „C” épület Fsz.)

Intézményünk folyamatosan figyelemmel kíséri a COVID-19 fertőzöttség mértékét vármegyénkben, az oltás iránt érdeklődők, illetve jelentkezők számának függvényében szükség szerint bővítjük az oltópont nyitva tartását.
A COVID-19 elleni védőoltás elsődleges célcsoportjai megegyeznek az influenza elleni védőoltás célcsoportjaival, és hasonlóan az influenza elleni védőoltáshoz a korábbi években kapott védőoltások nem befolyásolják, hogy az aktuális légúti szezonban is javasolt a védőoltás. A Magyarországon elérhető, a dominánsan cirkuláló omikron variáns ellen védelmet biztosító oltóanyag alkalmazható mind a korábban védőoltásban nem részesültek számára, mind emlékeztető oltásként. A korábban oltottaknál a fő szempont, hogy az utolsó COVID-19 elleni oltása után legalább 3 hónap teljen el, függetlenül attól, hogy eddig összesen hány oltást kapott az oltásra jelentkező.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján közzétette a COVID-19 elleni védőoltásra vonatkozó ajánlást az alábbi linken: https://www.nnk.gov.hu/index.php/nnk-hirek/1358-szakmai-ajanlas-a-covid-19-vedooltasok-alkalmazasahoz