Az ápolók napján

Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja. Ez alkalomból látogatott kedden Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a Hetényi Géza Kórházba.


- Nélkülözhetetlen munkát végeznek az ápolók – hangsúlyozta Szalay Ferenc a rövid ünnepségen. - Főként az utóbbi hónapokban értékelődött fel a munkájuk, s a mostani időszakban különösen fontos, hogy minden eszköz rendelkezésre álljon tevékenységükhöz. Ezért a kormányzat és a város is folyamatosan támogatja az egészségügyet, és a társadalom összefogása is látványos. Az intézmény alapítványához ennek köszönhetően közel 20 millió forint érkezett az elmúlt hetekben.


Az önkormányzat a koronavírus járvány elleni védekezésben már eddig is több millió forint értékben támogatta a kórházat maszkokkal, koronavírus gyorsteszttel, kórházi védőruhával. Most jelentős mennyiségű tartós élelmiszert (cukor, lekvár, kávé, tea, méz, háztartási keksz, croissant) adott át a polgármester.


Kelemen Éva ápolási igazgató megköszönte az adományt, majd hozzátette: az intézetben dolgozók érzik az emberek, a kormányzat, az önkormányzat támogatását. Mint kiemelte, gyorsan és jól ment az intézmény érintő átszervezés is, a munkatársak rendkívül fegyelmezetten és pontosan tették a dolgukat.


- Büszke vagyok a munkatársaimra, akik az elmúlt hónapokban is bizonyították, milyen magas szintű, jól szervezett munka folyik az intézményben – hangsúlyozta végezetül dr. Bene Ildikó megbízott főigazgató.