Cégek adományoztak klímaberendezéseket

A nyáron kapott klímák után most javarészt szolnoki cégek összefogásának köszönhetően kerülnek újabb klímaberendezések a Hősök terén álló Rendelőintézetbe és a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet fekvőbeteg osztályaira. A felajánlást jelképesen dr. Bene Ildikó, a kórház megbízott főigazgatója vette át az egyik cég képviselőjétől.

Szolnok önkormányzata nyáron 5 millió forint értékben adott klímaberendezéseket a kórháznak, illetve egy új, modern vérvételi labor létrehozását is segítette anyagilag – mondta el Szalay Ferenc polgármester a sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy ezt követően levélben keresték meg a szolnoki cégeket, amelyek közül többen is nyitottak voltak az adományozásra.

Az eredmény pedig 10 új berendezés, ezek megvásárlásához legnagyobb mértékben, mintegy 900 ezer forinttal a Duna Aszfalt járult hozzá. A cég képviselője, Lehel Zoltán innovációs főmérnök, szóvivő elmondta, hogy cégük komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, különösen a sport-egészségmegőrzés, a gyógyítás és a közlekedésbiztonság területén, épp ezért is álltak a szolnoki kezdeményezés mellé.

- A klímaberendezések közül egy már működik, javítva ezzel az ellátás minőségét – mondta el dr. Bene Ildikó. A további készülékeket a legfogalmasabb pontokon fogják elhelyezni a későbbiekben, ahol leginkább szükség lesz rájuk.