TIOP-2.2.2/C-10/1-2011-0014

A Perinatális Intenzív Centrum műszaki fejlesztése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben

Sajtóközlemény
2014.09.30.
Európai Uniós támogatásból valósult meg a Csecsemő- és Gyermekosztály PIC részlegének műszaki fejlesztése

„A Perinatális Intenzív Centrum műszaki fejlesztése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben” című, TIOP-2.2.2/C-10/1-2011-0014 azonosítószámú pályázat megvalósítása lezárul 2014.09.30-án. A projekt teljes költségvetése 140.856.318 Ft, melynek támogatási intenzitása 90%, így az Intézmény 126.770.686 Ft összegű uniós támogatásban részesült.

A projekt általános célja volt, hogy biztosítsa a magas színvonalú egészségügyi ellátásokhoz megyénkben és térségünkben a széleskörű a hozzáférést, az ellátások elérhetőségében való területi egyenlőtlenségek felszámolását, így a jelenleg fennálló társadalmi esélykülönbségek csökkentését, az egészségnyereség elérését.
A fejlesztés során megvalósult a koraszülött, súlyos állapotba került és intenzív ellátásra szoruló csecsemők életesélyeinek növelése a Kórházban működő Perinatális Intenzív Centrum informatikai és orvos technológiai eszközeinek további beszerzésével. A korszerű, hi-tech és digitális technológián alapuló terápiás és diagnosztikai eszközökkel lehetőség nyílik a szükségletekhez igazodó, legmagasabb szintű ellátás nyújtására. A projekt további célja volt a költséghatékony működtetés elősegítése a magas üzemeltetési költségek csökkentése érdekében.


Sajtóközlemény
2012.03.05.
Európai Uniós támogatásból valósul meg a Csecsemő- és Gyermekosztály PIC részlegének műszaki fejlesztése
„A Perinatális Intenzív Centrum műszaki fejlesztése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben” című és TIOP-2.2.2/C-10/1-2011-0014 azonosítószámú pályázat megvalósítása indult a 2011.09.30-i támogatási szerződés megkötésével.A projekt teljes költségvetése 133.327.100 Ft, melynek támogatási intenzitása 90%, így az Intézmény 119.994.390 Ft összegű uniós támogatásban részesül.
 

A projekt általános célja, hogy biztosítsa a magas színvonalú egészségügyi ellátásokhoz a megye minden lakosa számára a hozzáférést, az ellátások elérhetőségében való területi egyenlőtlenségek felszámolását, így a jelenleg fennálló társadalmi esélykülönbségek csökkentését, ezáltal a lakosság számára egészségnyereség elérését.

A fejlesztés során megvalósul a koraszülött, súlyos állapotba került és intenzív ellátásra szoruló csecsemők életesélyeinek növelése a Kórházban működő Perinatális Intenzív Centrum informatikai és orvos technológiai eszközeinek további beszerzésével. A korszerű, hi-tech és digitális technológián alapuló terápiás és diagnosztikai eszközökkel lehetőség nyílik a szükségletekhez igazodó, legmagasabb szintű ellátás nyújtására. A projekt további célja a költséghatékony működtetés elősegítése a magas üzemeltetési költségek csökkentése érdekében.

A projekt jelenét tekintve az Orvosi gép-műszer és informatikai beszerzés közbeszerzési dokumentáció előkészítése zajlik, majd ezt követően a szállító kiválasztására és a beszerzésre kerül sor.