EFOP-2.2.18-17-2017-00012

A fejlesztés keretében a betegellátás minőségének betegbiztonsági szempontú infrastrukturális fejlesztését tervezi megvalósítani. A pályázatból 1 db gyógyszeradagoló automatát kíván beszerezni, illetve annak bevezetését támogató szoftvert és illesztéseit – a meglévő informatikai rendszerekhez történő csatlakoztatását. A fejlesztés során a betegek biztonsága növekszik, hatékony és követhető gyógyszerelés valósul meg. A biztonságos gyógyszeradagolás kialakítása a projekt keretében beszerzendő és az intézmény telephelyén üzembe helyezendő gyógyszeradagoló rendszerek által ellátott ágyszámának aránya az intézményi telephely teljes ágyszámához viszonyítva 70%-t realizálja.

Szerződés tárgya Szerződött fél
Támogatás 199 999 990 Ft
Támogatás mértéke (%-ban) 100%
A projekt befejezésének dátuma 2021.02.28.

21 | 02 | 25.


Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet


Sajtóközlemény

KORSZERŰ GYÓGYSZERADAGOLÓ RENDSZER SEGÍTI A GYÓGYÍTÁST

EFOP-2.2.18-17-2017-00012 „Biztonságos gyógyszeradagolás feltételeinek kialakítása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben” elnevezésű projekt eredményeként egy a modern gyógyítást megalapozó gyógyszeradagoló berendezést állítottak üzembe az Intézeti Gyógyszertárban.
Közel 200 millió forintos uniós támogatásból megvalósult fejlesztés eredményeként betegszintűvé, személyre szabottá vált a gyógyszerelés, mely garantálja a beteg-, és gyógyszerbiztonságot, csökkenti a kórházban töltött napok számát és a betegelégedettségi szint emelkedését eredményezi.

Az új gyógyszeradagoló berendezés a szilárd gyógyszerformákat képes automatizáltan, betegszinten kezelni. Az adagoló, specifikus dózisonként csomagolja, névre szólóan adagolja az igény szerinti gyógyszereket. A nagy számban alkalmazott szilárd gyógyszerformák egy többszörös szűrőt követően kerülnek automatizáltan kicsomagolásra. A teljes gyógyszerbiztonság érdekében, ezután a kicsomagolt, a beteg nevére szóló gyógyszertasakokat egy elektronikai informatikai rendszer ellenőrzi. Az informatikai rendszer felismeri, hogy egy adott készítmény milyen külső paraméterekkel rendelkezik, továbbá felismeri azt is, hogy a tabletta vagy kapszula milyen tömeggel rendelkezik. Fotót készít minden tasakról, rögzítve ezzel a beteg számára készített tasakokban található gyógyszereket. A technológia által biztosított ellenőrző rendszerek szinte kizárják az emberi tévedés lehetőségét. A gép beszerzése és a gyógyszeradagolási folyamatba történő beillesztését követően megvalósult a projektben megjelölt fő célkitűzés, a garantált beteg- és gyógyszerbiztonság, maximalizált a terápiás nyereség, valamint optimalizált a humán erőforrás elosztása is.

Működésével olyan fontos információ nyerhető, ami hozzásegít a gyógyszerelés racionalizáláshoz, a költségek csökkentéséhez és a beteg mielőbbi felépüléséhez.

 

18 | 03 | 01.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet

SAJTÓKÖZLEMÉNY

AUTOMATIZÁLT GYÓGYSZERADAGOLÓ RENDSZER BESZERZÉSÉVEL KORSZERŰSÖDIK A HETÉNYI GÉZA KÓRHÁZ

EFOP-2.2.18-17-2017-00012 „Biztonságos gyógyszeradagolás feltételeinek kialakítása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben”

Közel 200 millió forintos uniós támogatásnak köszönhetően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet automatizált gyógyszeradagoló rendszer bevezetését, illetve az illeszkedő informatikai fejlesztését valósít meg. A fejlesztés eredményeként betegszintűvé, személyre szabottá válik a gyógyszerelés, garantálja a beteg-, és gyógyszerbiztonságot, csökkenti a kórházban töltött napok számát, a betegelégedettségi szint emelkedését eredményezi.