TÁMOP-6.1.2-13/1-2013-0015

A dohányzás leszokás támogató pontok kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok Megyében

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2014.12.31
Uniós támogatásból létrejöttek a megyei dohányzás leszokás támogató pontjai

„A dohányzás leszokás támogató pontok kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok Megyében” című és TÁMOP-6.1.2-13/1-2013-0015 azonosítószámú konzorciumi pályázat valósult meg 2013. 11.01 – 2014. 12. 31. között.
A projekt teljes költségvetése 21.083.509 Ft, melynek támogatási intenzitása 100%, melyből az Intézmény 4.598.345 Ft összegű uniós támogatásban részesül. A pályázat megvalósítása során Dohányzás Leszokás Támogató Pontok jöttek létre, amelyek továbbra is működnek.

A konzorciumi pályázat tárgyát képező, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 6 helyszínen megvalósuló fejlesztések elsősorban dohányzás leszokás támogató pontok kialakításával: humánerőforrás-, infrastrukturális- és eszközfejlesztéssel járultak hozzá a tüdőgondozók megújulásához.

Konzorcium vezető: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet;
Konzorcium tagjai:
Városi Önkormányzat Egyesített Gyógyító-Megelőző Intézet, Törökszentmiklós;
Mezőtúri Kórház-Rendelőintézet;
Jászberényi Szent Erzsébet Kórház;
Kátay Gábor Kórház, Karcag;
Kuthy Elek Egészségügyi Intézmény, Tiszafüred

A projektben a tüdőgondozó intézetekben dohányzásról való leszokást segítő csoportos tanácsadás folyt mind a hat tüdőgondozó Intézet bevonásával.
Folyamatosan tájékoztattuk a társszakmákat, a lakosságot a dohányzásleszokás egyéni és társadalmi hasznosságáról. A tüdőgondozókban olyan helyiségek kerültek kialakításra melyek alkalmassá váltak csoportos foglakozások lebonyolítására.
A projekt 2 fő indikátora a csoportos tanácsadásba bevont munkavállalási korú motivált és leszokni vágyó dohányosok száma, és a sikeresen leszokott kliensek aránya.
Konzorciumi tagonként 50 – 50 fő munkavállalási korú motivált és leszokni vágyó dohányos bevonása volt a cél, így a projekt végére 314 fő dohányos bevonása történt meg. Ezen személyek közül a 6. csoportülés végére 78 fő lett a dohányzásról leszokottak száma.


SAJTÓKÖZLEMÉNY
2013.11.01
Európai Uniós támogatásból valósul meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében a dohányzás leszokás támogató pontok kialakítása

„A dohányzás leszokás támogató pontok kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok Megyében” című és TÁMOP-6.1.2-13/1-2013-0015 azonosítószámú konzorciumi pályázat megvalósítása indul 2013. III. negyedévében.
A projekt teljes költségvetése 21.083.509 Ft, melynek támogatási intenzitása 100%, melyből az Intézmény 4.598.345 Ft összegű uniós támogatásban részesül.

A konzorciumi pályázat tárgyát képező, a megyében 6 helyszínen megvalósuló fejlesztések elsősorban dohányzás leszokás támogató pontok kialakításával: humánerőforrás-, infrastrukturális- és eszközfejlesztéssel járulnak hozzá a tüdőgondozók megújulásához.

Konzorcium vezető: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet;
Konzorcium tagjai:
Városi Önkormányzat Egyesített Gyógyító-Megelőző Intézet, Törökszentmiklós;
Mezőtúri Kórház-Rendelőintézet;
Jászberényi Szent Erzsébet Kórház;
Kátay Gábor Kórház, Karcag;
Kuthy Elek Egészségügyi Intézmény, Tiszafüred

A konzorciumi projektben a tüdőgondozó intézetekben dohányzásról való leszokást segítő csoportos tanácsadás lefolytatására kerül sor. Emellett a projekt során tájékoztatjuk a szakmát és a lakosságot a dohányzás leszokás társadalmi hasznáról. A konzorciumi tagok olyan helyiségeket alakítanak ki, amelyek alkalmasak a csoportos foglalkozások lebonyolítására. A projekt 2 fő indikátora a csoportos tanácsadásba bevont munkavállalási korú motivált és leszokni kívánó dohányosok száma, és a sikeresen leszokott kliensek aránya.

A projekt előrehaladásáról folyamatos tájékoztatást kaphatnak az Intézmény honlapján (www.hetenyikorhaz.hu).