TIOP 2.2.6-12/1B-2013-0035

Struktúraváltás támogatása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben és MÁV Kórház és Rendelőintézetben

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Európai Uniós támogatásból valósult meg infrastrukturális beruházás a szolnoki kórházakban
2015.11.27

„Struktúraváltás támogatása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet­ben és MÁV Kórház és Rendelőintézetben” című és TIOP 2.2.6-12/1B-2013-0035 azonosítószámú pályázat megvalósítása 2015. 11.30-án zárul le.
A projekt teljes költségvetése 2.276.282.291 Ft, melynek támogatási intenzitása 100%, így a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet 1.890.148.291 Ft, a MÁV Kórház és Rendelőintézet 386.134.000 Ft összegű uniós támogatásban részesült.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet a Patológiai Osztály és Intézeti Gyógyszertár fejlesztését valósította meg a pályázat keretén belül. A fejlesztés eredményeként egy új, 2230 m2-es, a minimumfeltételeknek és a kor elvárásának megfelelő új épület épült, valamint gép-műszerek, bútorok és informatikai eszközök kerültek beszerzésre. A kivitelezés 2015. 01.19-től indult, a megvalósítási ideje 9 hónap volt. Az új épületben kapott helyet a Patológiai Osztály és az Intézeti Gyógyszertár, melyeknek a régi épülete lebontásra került. Az új épület a tömbösítés elvének megfelelően kapcsolódik a már meglévő épületekhez. A projektben keretén belül bővült az integrált kórházi informatikai rendszer is.
A munkafolyamatok egységes követését biztosító – minták és az azokból származó részminták – vonalkód és speciális patológiai modult tartalmazó laborinformatikai rendszere biztosítja a patológia innovatív, a kor elvárásainak megfelelő működését.
A projekt segítségével CATO rendszer állt munkába, mely által biztosítottá válik a citosztatikus infúziók központi előállítása és gyógyszerészi felügyelete mind az onkológiai, mind a hematológiai osztály, valamint a MÁV Kórház és Rendelőintézet betegei számára.
A MÁV Kórház és Rendelőintézet eszközbeszerzést valósított meg a pályázat keretén belül. A fejlesztés során radiológiai diagnosztikai-, ultrahang diagnosztikai-fizioterápiás és egyéb eszközök kerültek beszerzésre. Továbbá a kórházban az informatikai rendszer korszerűsítése, fejlesztése is megvalósult, valamint a két kórház között teleradiológiai rendszer fog működni.


SAJTÓKÖZLEMÉNY
Új infrastruktúra segíti a kórház működését
2015.11.20
A „Struktúraváltás támogatása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelő-intézetben és a MÁV Kórház és Rendelőintézetben” című, TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0035 azonosító­számú pályázat megvalósítása a végéhez közeledik.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet a Patológiai Osztály és Intézeti Gyógyszertár fejlesztése valósul meg a pályázat keretén belül. A fejlesztés eredményeként egy új, 2230 m2-es, a minimumfeltételeknek és a kor elvárásának megfelelő új épület épült, valamint gép-műszerek, bútorok és informatikai eszközök kerültek beszerzésre. A kivitelezés 2015 szeptemberében befejeződött. Az új épületben helyet kapó Patológiai Osztály és Intézeti Gyógyszertár októberben korszerű infrastrukturális feltételek mellett megkezdte működését. Az új épület a tömbösítés elvének megfelelően kapcsolódik a már meglévő épületekhez.
A projekt keretén belül a beszerzésre került eszközök üzembe helyezése megtörtént, bővült az integrált kórházi informatikai rendszer is.


SAJTÓKÖZLEMÉNY
Betegirányító rendszer kezdi meg működését hamarosan a rendelőintézetben
2015.11.13
A „Struktúraváltás támogatása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelő-intézetben és a MÁV Kórház és Rendelőintézetben” című, TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0035 azonosító­számú pályázat újabb mérföldköveként 2015. 11. 13-án az intézet mb. főigazgatója, és a szállító, MULTIMEX Kft. képviselője aláírták a betegirányító rendszer kialakításáról szóló adásvételi szerződést. A szállítás és üzembe helyezés megvalósítási ideje 10 nap. A rendszer a rendelőintézetben kerül elhelyezésre és üzemeltetésre.

Az egészségügyi folyamatok optimalizálása egy igen összetett feladat, a különböző intézményekben alkalmazott megoldások jelentősen eltérhetnek egymástól. A cél, a betegek számára megteremteni az megfelelő feltételeket, hogy nyugodt körülmények közt, a lehető legrövidebb várakozási idő mellett kerülhessenek ellátásra a rendelőkben. Ezáltal a rendelőintézetben optimalizálásra kerülnek betegirányítási folyamatok, melyek az intézményben működő medikai rendszerekkel integráltan működnek.


SAJTÓKÖZLEMÉNY
Új Informatikai Eszközök érkeznek a Kórházba
2015.08.04

A „Struktúraváltás támogatása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelő-intézetben és a MÁV Kórház és Rendelőintézetben” című, TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0035 azonosító­számú pályázat újabb mérföldköveként 2015. 08. 04-én az intézet mb. főigazgatója, és a szállító, HUMANSoft Kft. képviselője aláírták az informatikai eszközök szállításáról szóló szállítási szerződést.

A szállítás és üzembe helyezés megvalósítási ideje 30 nap. Az eszközök az új épületben kerülnek elhe­lyezésre és üzemeltetésre.


SAJTÓKÖZLEMÉNY
Új Eszközök érkeznek a Patológiai osztályra
2015.07.24

A „Struktúraváltás támogatása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelő-intézetben és a MÁV Kórház és Rendelőintézetben” című, TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0035 azonosító­számú pályázat újabb mérföldköveként 2015. 07. 24-én az intézet mb. főigazgatója, és a szállító, MEDI-TERVILL Kft. képviselője aláírták az eszközök szállításáról szóló adásvételi szerződést.

A szállítás és üzembe helyezés megvalósítási ideje 60 nap. Az eszközök az új épületben helyet kapó Patológiai Osztályon kerülnek elhelyezésre és üzemeltetésre. A Patológiai Osztály esetében az emeleti laborokban világszínvonalú műszerezettség áll rendelkezésre, olyan innovatív megoldásokat használó modern szövettani, illetve citológiai egy-egy elemében molekuláris diagnosztikai metódusokat alkalmazó gépek kerültek beszerzésre, melyek segítségével a térségben kiemelkedő diagnosztikai hátteret tudunk biztosítani a klinikumban dolgozó kollégák számára (pl. metszetszkenner, IHC automata, zárt rendszerű automaták, FISH). A munkafolyamatok egységes követését biztosító – minták és az azokból származó részminták – vonalkód és speciális patológiai modult tartalmazó laborinformatikai rendszer biztosítja a Patológiai Osztály innovatív, a kor elvárásainak megfelelő működését.


SAJTÓKÖZLEMÉNY
Új Eszközök érkeznek az Intézeti gyógyszertárba
2015.07.23

A „Struktúraváltás támogatása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelő-intézetben és a MÁV Kórház és Rendelőintézetben” című, TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0035 azonosí­tószámú pályázat újabb mérföldköveként 2015. 07. 23-án az intézet mb. főigazgatója, és a szállító, Premier G. Med Onko Kft. képviselője aláírták az eszközök szállításáról szóló adásvételi szerződést.

A szállítás és üzembe helyezés megvalósítási ideje 60 nap. Az eszközök az új épületben helyet kapó Intézeti Gyógyszertárban kerülnek elhelyezésre és üzemeltetésre. Az új gyógyszertárban CATO rendszer kezdi meg majd működését, amely nagy előrelépés, mert az Intézeti Gyógyszertárban, saját informatikai rendszer segítségével, nagy precizitással készülnek majd a citosztatikus keverékinfúziók az onkológiai-, haematológiai- és urológiai betegek számára. A CATO rendszer segítségével könnyebben és pontosabban nyomon követhető egy-egy beteg terápiája. A szükséges gyógyszerek beszerzése, a megfelelő dózis kiszámítása, elkészítése koordináltabbá válik, az anyagi megtakarítás foka is emelkedik.


SAJTÓKÖZLEMÉNY
Újabb épülettel bővül a kórház
2015.01.20

A „Struktúraváltás támogatása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelő-intézetben és a MÁV Kórház és Rendelőintézetben” című, TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0035 azonosítószámú pályázat újabb mérföldköveként 2015. 01. 19-én az intézet mb. főigazgatója, gazdasági igazgatója és a kivitelező, Swietelsky Magyarország Kft. képviselője aláírták az építési beruházásról szóló vállalkozási szerződést.

A kivitelezés megvalósítási ideje 9 hónap. Az új épületben kap helyet a Patológiai Osztály és az Intézeti Gyógyszertár, melyeknek a jelenlegi épülete az átköltözés után lebontásra kerül. Az új épület a tömbösítés elvének megfelelően kapcsolódni fog a már meglévő épületekhez.


SAJTÓKÖZLEMÉNY
2013.11.01

Európai Uniós támogatásból valósul meg infrastrukturális beruházás a szolnoki kórházakban

„Struktúraváltás támogatása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben és MÁV Kórház és Rendelőintézetben” című és TIOP 2.2.6-12/1B-2013-0035 azonosítószámú pályázat megvalósítása indul 2013. IV. negyedévében.
A projekt teljes költségvetése 1.985.799.768 Ft, melynek támogatási intenzitása 100%, így a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet 1.599.665.768 Ft, a MÁV Kórház és Rendelőintézet, Szolnok szakkórház 386.134.000 Ft összegű uniós támogatásban részesül.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet a Patológiai Osztály és Gyógyszertár fejlesztését kívánja megvalósítani a pályázat keretén belül. A két osztály fejlesztése során egy új épület kerül megépítésre, valamint gép-műszerek, mobíliák és IT eszközök kerülnek beszerzésre. Továbbá a kórházban teleradiológiai rendszer kerül kiépítésre. Az osztály működéséhez szükséges humán erőforrást a Kórház biztosítja.

A MÁV Kórház és Rendelőintézet, Szolnok szakkórház röntgen digitalizálást és az aktív mozgásszervi szakellátások fejlesztését kívánja megvalósítani a pályázat keretén belül. A fejlesztés során a digitális rendszer kialakítását, új direkt digitális röntgengépek beszerzését, PACS rendszer kiépítését valósítják meg. A projekt során a kórházban az informatikai rendszer korszerűsítése, fejlesztése is megvalósul. Az aktív mozgásszervi szakellátások fejlesztése keretén belül diagnosztikus és terápiás eszközök beszerzése történik. Az osztály működéséhez szükséges humán erőforrást a Kórház biztosítja.

A projekt előrehaladásáról folyamatos tájékoztatást kaphatnak az Intézmények honlapjain (www.hetenyikorhaz.huwww.mavkorhaz-szolnok.hu).

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei
Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet
5000 Szolnok, Tószegi út 21.
Email: info@hetenyikorhaz.hu
www.hetenyikorhaz.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu