2020. november 10-től változások lépnek életbe úgy a járóbeteg-, mint a fekvőbeteg ellátásban

Tisztelt Betegeink!

A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben a kormány által ismételten kihirdetett veszélyhelyzet miatt az Emberi Erőforrások Miniszterének utasításait követve 2020. november 10-től változások lépnek életbe úgy a járóbeteg-, mint a fekvőbeteg ellátásban. Az új COVID fertőzöttek és gyanús esetek, a kórházi ellátást igénylők száma is fokozatosan nő, így kórházunk is kijelölésre került ezen betegek ellátásának biztosítására, mely jelentős ágyszám kapacitást köt le.

A fenti feladat mellett a sürgős, azonnali ellátást igénylő beavatkozások, a maradandó egészségkárosodás megakadályozását szolgáló ellátások prioritást élveznek, a halasztható és az egynapos ellátások azonban szünetelnek. A betegeket a beavatkozások elmaradásáról, illetve halasztásáról a szakterületek folyamatosan értesítik.

Az ágyak Covid-betegek fogadására történő felkészítése miatt bizonyos osztályok és ambulanciák új helyen fogadják a betegeket, melyről folyamatos tájékoztatást adunk az intézet honlapján.

A rendelőintézetben és a kórházi ambulanciákon is csak telefonon előre egyeztetett időpontokban fogadnak pácienseket. A beutaló köteles szakrendelésekre továbbiakban is csak beutalóval érkezhetnek a betegek. A telemedicina alkalmazása ismét előtérbe kerül, a szakrendeléseken fogadják a páciensek telefonhívásait az orvosok és szakasszisztensek, tanácsokat adnak, konzultációt biztosítanak a személyes megjelenési lehetőségek mellett.

A rendelőintézeti és kórházi (VII. emeletes épület) belépési pontokon továbbra is folytatódik az előszűrés lázméréssel és kérdőiv kitöltéssel. A kontaktusszám csökkentése érdekében kérjük, hogy amennyiben lehetséges a betegek egyedül érkezzenek és mindenhol a 1,5 méter távolságot egymás között megtartva várakozzanak. Kísérőt beengedni elsősorban kiskorú, demens, fogyatékkal élő, mentővel érkező ülő-, vagy fekvőkocsis pácienssel lehetséges.

Mindkét telephelyünkön a védőmaszkok használata kötelező, lehetőség szerint már így kellene érkezni a betegeknek.

A fekvőbeteg osztályokon a látogatási tilalom továbbra is érvényben van. Súlyos, életveszélyes állapotú beteget látogatni kizárólag az illetékes osztályvezető írásbeli engedélyével lehet. A járványügyi szabályokat betartva a vajúdó-szülőnő mellett tartózkodhat az apa, vagy egy nagykorú hozzátartozó.

A COVID részlegeken fekvő betegek állapotáról mindennap 15:00 – 17:00 óra között lehet érdeklődni a telefonközponton (56/503-603) keresztül.

Továbbá a látogatói csomagok átvétele a 7. emeletes épület aulájában az alábbi időpontokra módosul:

  • délelőtt: 10:00 – 11:00 óra között

  • délután: 15:00 – 17:00 óra között

A változásokat kórházunk honlapján folyamatosan frissítjük.

Továbbra is számítunk a hozzánk fordulók megértő együttműködésére.

Tisztelettel:

Az Intézet vezetése