Játékokat kaptak a kis betegek

Ritkán látni kórházban olyan boldog gyermekarcokat, mint csütörtökön délután a Hetényi kórház gyermekosztályán. A kis betegek sok doboznyi játék közül választhatták ki kedvenceiket, ráadásul kézműves foglalkozások is feledtették velük, miért is vannak az intézetben. Mindez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzatnak köszönhető, melynek tagjai jó állapotú játékokat gyűjtöttek a nyár folyamán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban fekvő gyermekek számára.


Az adománygyűjtést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a diákszervezettel fennálló együttműködés és a kezdeményezés nemes célja miatt támogatta. Az akcióhoz a megyei önkormányzat vezető tisztségviselői, a megye országgyűlési képviselői és a megyei kormányhivatal vezetői és munkatársai mellett nagyon sokan csatlakoztak.


Ennek köszönhetően a kihelyezett adománygyűjtő ládák többször is megteltek plüssállatokkal, társasjátékokkal, babákkal, kisautókkal, könyvekkel és egyéb hasznos, jó állapotú játékokkal.


Az összegyűjtött adományokat a megyei diákönkormányzat képviselői a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke, Fehér Petra kíséretében adták át augusztus 8-án dr. Bene Ildikónak, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott főigazgatójának és Dankó Zsuzsannának, a Csecsemő- és Gyermekosztály főnővérének a kórház gyermekosztályán.