Magyar Mentésügyért díjat kapott dr. Bene Ildikó

"Vezetése alatt a megyei kórházat és a Mentőszolgálatot kiváló szakmai együttműködés, sok esetben úttörő munka jellemzi. A Sürgősségi Betegfelvételi Osztály fejlesztésének tervezése kapcsán a mentőszervezet szakembereivel mindig konzultál. Országgyűlési képviselőként hatékonyan segítette a mentési szempontból fehér foltok felszámolását, melynek köszönhetően megépült Kőtelek Mentőállomás."- olvasható ahhoz a díjhoz tartozó méltatásban, melyet csütörtökön vehetett át dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház megbízott főigazgatója. Az Országos Mentőszolgálat regionális szervezetének felterjesztésére ugyanis a Mentők Napja alkalmából a Magyar Mentésügyért Érdemérem kitüntetésben részesült a kórház főigazgatója.
Az országos ünnepségre a járvány miatt ugyan egy későbbi időpontban kerül sor, ám dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ észak-alföldi regionális igazgatója és Kardos József megyei vezető mentőtiszt elhozta a díjat a Hetényi kórházba.


- Annak a több évtizedes tevékenységnek az elismerése a Mentőszolgálat legmagasabb kitüntetése, amelyet Igazgatónő részéről folyamatosan tapasztaltunk. Reméljük, az az áldozatos elkötelezettség megmarad, s a továbbiakban is ugyanolyan kiváló lesz a szakmai együttműködés, mint mostanáig – emelte ki köszöntőjében dr. Korcsmáros Ferenc.


Dr. Bene Ildikó hangsúlyozta, hogy a zökkenőmentes együttműködés nem kizárólag neki köszönhető: - Hálásan köszönöm az elismerést, de nyilvánvaló, hogy nem csak engem illet. Egy ilyen szintű kapcsolathoz csapatokra van szükség, s úgy látom, ehhez a kórházban és a mentőszolgálatnál is mindenki partner – mondta.