Online Egészségnap a Hetényi kórházban

A mentális egészség fejlesztése a Hetényi Géza Kórházban működő Egészségfejlesztési Iroda legfontosabb célja az EFOP-1.8.20-17-2017-00002 projektjében. Ehhez kapcsolódóan rendhagyó Egészségnapot szerveztek szeptember 20-án az online térben.

A Lelki Egészség Központ működésének konkrét egészségkommunikációt érintő célja, hogy fejlessze a lakosság, célcsoportok, együttműködő partnerek egészségvédő, betegségmegelőző, és egészségfejlesztő magatartását. Mindezzel  hozzájárul a lakosság mentális egészségfejlődéséhez, egészségvédelméhez, egészségi állapotuk folyamatos javításához.
Az online egészségnap fő célja a tájékoztatás, figyelemfelhívás, egészségműveltség növelése, érzékenyítés és szemléletformálás volt.

Az Egészségnap keretében az egészséges életmódra, a prevencióra és a lelki egészség fontosságára hívták fel a figyelmet a Lelki Egészség Központ munkatársai. A rendezvényen a család minden tagja megtalálhatta a számára érdekes programot, kikapcsolódási lehetőséget, hiszen számos értékes előadás elhangzott a babák alvási szokásairól, a jógáról és ájurvédáról vagy éppen a rajzokon keresztül tükröződő személyiségekről, Fenyő Iván pedig a kiegyensúlyozott személyiség megteremtésének fontosságáról beszélt.