Pulmonológusok tanácskoznak

A Magyar Tüdőgyógyász Társaság Epidemiológiai és Gondozási Szekciója Szolnokon rendezte meg országos konferenciáját június 13-15. között.

Amint dr. Bíró Margit, a Hetényi Géza Kórház pulmonológiai osztályának megbízott osztályvezető főorvosa elmondta, orvosok és szakdolgozók egyaránt nagy számban vettek részt a szakterület egyik legfontosabb idei tanácskozásán, melyet az OKTPI főigazgatója, Dr. Kovács Gábor is megtisztelt jelenlétével.

- Nagy megtiszteltetés, s egyben a munkánk elismerése, hogy a társaság nálunk rendezi ezt a konferenciát – mondta el a főorvosnő. Dr. Fehér Éva kolléganőmmel asztma, COPD és rehabilitáció témakörben is több előadással lehettünk jelen ezen a rendezvényen, valamint Dr. Szántó Zoltán főorvos úr modern mellkassebészeti eljárással szerzett tapasztalataikról számolt be. A tüdőgondozó és a pulmonológia osztály szakdolgozói színvonalas prezentációkkal készültek, közülük Kovácsné Babinszki Gabriella díjazásban is részesült.

a tanácskozáson szakmánk hagyományos témái- mint az obstruktív légúti betegségek (aszthma, COPD), tuberculosis, daganatos megbetegedések mellett szó esett a tüdőtranszplantáltak gondozásáról, diagnosztikai kérdésekről, légzőszervi rehabilitáció fontosságáról , szakmapolitikai kérdésekről, valamint kazuisztikai előadások színesítették a programot.

A konferencia keretében dr. Szereday Ildikó, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Tüdőgondozójának főorvosa vehette át a szakma egyik legmagasabb szintű kitüntetését. A Schweiger Ottó-díjjal a főorvos asszony sok évtizedes, áldozatos munkáját ismerték el.