Semmelweis nyomában

„Semmelweis nyomában” címmel immár második alkalommal rendezték meg az ápoló tanulók versenyét a Hetényi Géza Kórházban.

1992 óta a Semmelweis-napi ünnepséget minden év július 1-jén, az „anyák mentőjének” születésnapján rendezik meg, 2011. július 1-jétől ez a magyar egészségügy napja. Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulójának tiszteletére tavaly első alkalommal zajlott szakmai verseny a kórházban a nyári gyakorlatot töltő Szolnoki Szolgáltatási SZC Vásárhelyi Pál Tagintézmény 10. E., 11.E., és 13. E. osztályos ápoló tanulóinak.

Idén június 24-én már másodszor került sor a játékos szakmai megmérettetésre, melynek célja az egészségügyi ágazat vonzóvá tétele és az ápoló tanulók motiválása. Legfontosabb szándéka, hogy a tanulók empátiával és szakmai szeretettel végezzék majd a munkájukat.

A versenyt - melyen 52 tanuló tíz csapatban mérte össze tudását - a Hetényi Géza Kórház és a SZC tagintézményének egészségügyi munkaközössége közösen bonyolította le. Mozaik csoportokban a tanulóknak kreatív és szituációs feladatokat kellett megoldaniuk. A legfontosabb az volt, hogy mindenki a szakma szabályainak megfelelően teljesítsen, kiemelten figyelt a zsűri az aszepszis antiszepszis szabályait betartására, valamint a beteggel folytatott kommunikáció is hangsúlyos volt az értékelésnél.

A zsűri elnöke dr. Bene Ildikó a kórház megbízott főigazgatója volt, a zsűri tagjai: a Szolnoki Szolgáltatási SZC tagintézmény-vezetője: Mohácsi Csilla, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara területi elnöke: Dankó Zsuzsanna és a JNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tanácsadója: Dobiné Karászi Magdolna

Az első, második, harmadik helyezést elért csapatok értékes jutalomban részesültek.

A mai versenyen összesen 52 tanuló 10 csoportban mérte össze a tudását.

Első három helyezett csapat tagjai értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak

Első helyezést értek el:
Czinege Viktória 10. E.
Miriszlai Klaudia 10. E.
Demcsák Brigitta 11.E.
Schaffer Renáta 11.E.
Varga Mihály 13. E.

Második helyezést értek el:
Szabó Éva 10. E.
Rácz Luca 10. E.
Fülöp Elizabet 11. E.
Vincze Laura 11. E.
Szűcs Erzsébet 13. E.

Harmadik helyezést értek el:
Jancsó Bettina 10.E.
Szilágyi Ádám Csaba 10.E.
Fátyol Erika 11.E.
Sipos Evelin 11. E.
Kozák Kamilla 13. E.