Vadászok fogtak össze a beteg gyermekekért

Nagy értékű adománnyal segítette Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetet. A támogatásból hiánypótló orvosi eszközöket vásárolt a megyei kórház.

Az adományozó okirat ünnepélyes, sajtónyilvános átadásán Fejes László, az OJV Nonprofit Kft ügyvezetője elmonda: 1,4 millió forintot tudtak átadni a Hetényi kórház gyermekosztályának, melyből három darab pulzoximétert vásárol az intézet.

– A vadászok összefogása jól példázza, hogy nem csak a vad és a természet vonatkozásában gondolkodnak felelősen, hanem az egész társadalom tekintetében is – emelte ki Fejes László. – Segítünk, mert úgy véljük a család és a gyermek különleges érték, fundamentuma a boldog életnek. A beteg gyermekeken és az őket gyógyító orvosokon segítünk a kórházi infrastruktúra fejlesztésével. Azon leszünk, hogy folytatni tudjuk ezt a hagyományt.

– Azt gondolom, hogy a mostani nagyon nehéz időszakban szívet melengető minden ilyen kezdeményezés. A súlyos állapotú kisgyermekek ápolásában ezek az eszközök óriási segítséget jelentenek. Nagy tisztelettel köszönöm, hogy gondoltak ránk, jóleső érzéssel vesszük át az adományozó oklevelet – tette hozzá dr. Bene Ildikó, a Hetényi kórház megbízott főigazgatója.

A szervezésből jelentős részt vállalt a megyei kormányhivatal és dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott.

– Köszönöm minden megyebeli vadász közreműködését, aki részt vállalt ebben a jótékonysági akcióban – mondta Berkó Attila, aki felhívta a figyelmet, hogy a következő hasonló adománygyűjtéshez más társadalmi szervezetek vagy akár magánszemélyek is csatlakozhatnak.