A jövő ápolóit köszöntötték

A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet két gyakorló ápoló tanulóját, illetve felkészítő tanáraikat köszöntötte március 25-én dr. Bene Ildikó, az intézet megbízott főigazgatója és Kelemen Éva ápolási igazgató.

Nagy Ildikó és Jakus Viktória a napokban rendezett VI. SkillsHungary Nemzeti Döntőn kimagasló eredményt ért el. Ápolás-gondozás területén Nagy Ildikó második, míg Jakus Viktória negyedik helyezést ért el. Teljesítményüket elismerő oklevéllel jutalmazta a kórház vezetősége.

– Nagy szükségünk van ilyen jól képzett, elhivatott kollégákra – hangsúlyozta dr. Bene Ildikó, aki hozzátette, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet először a 2013/2014-es tanévben kötött tanulószerződést 10 ápoló tanulóval. Ebben a tanévben már a Szolnoki Szolgáltatási SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolájának 342 tanulójának gyakorlati képző helye az Intézet.

2019. február 28-án az ÁEEK szervezésében zajlott az előválogató, melyen nyolc tanuló kiválasztása történt. A Szolnoki Szolgáltatási SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája két 5/13. E. osztályos gyakorló ápoló tanulója is döntőbe jutott. Március 12-14 között pedig a VI. SkillsHungary Nemzeti Döntőn Ápolás- gondozás területén kiválóan teljesítettek a kórház tanulószerződéses gyakorló ápoló tanulói. Nagy Ildikó és Jakus Viktória az elsősegélynyújtási és ápolási feladatokat is kiválóan teljesítette.

A magas színvonalú szakmai munka bizonyítéka a fiatal ápolók mostani eredménye is, hiszen ez a verseny számít az egyik legkomolyabb megmérettetésnek területükön. Magyarország évek óta tagja a WorldSkills International, és a WorldSkills Europe nemzetközi szervezetnek. SkillsHungary-t 2015-től a Szakma Sztár Fesztivállal egybekötve rendezik meg, s a győztes képviseli hazánkat a WorldSkills és EuroSkills versenyeken.