Jubileumi konferencia kardiológusoknak

Jubileumi konferenciára hívták a kardiológusokat. A Szolnok Szívügyünk Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház tudományos bizottsága immár 20. alkalommal rendez ezekben a napokban kardiológiai konferenciát Szolnokon.

Amint dr. Herczeg Béla osztályvezető főorvos, a Szolnok Szívügyünk Alapítvány nevében kuratórium tagja kifejtette, az alapítvány létrehozásakor az elsődleges cél a térségben élők kardiológiai ellátásának fejlesztése volt, ezt pedig maradéktalanul sikerült teljesíteni. A szívgyógyászati centrum a nyitott szívműtétek kivételével szinte bármilyen ellátásra, beavatkozásra képes, esélyt nyújtva ezzel a térségben élőknek. A szervezet az elmúlt 20 évben több mint 100 millió forintot gyűjtött, melyet a kardiológiai centrum eszközparkjának fejlesztésére fordítottak. Ez pedig a magasabb színvonalú gyógyítás záloga.

Az eseményt megnyitó Dr. Csányi Endre Péter helyettes államtitkár méltatta a Szolnokon zajló munkát. Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő pedig a megelőzés fontosságáról és a megyeszékhelyen zajló iskolai újraélesztési képzésekről beszélt.