Kálmándi-díjjal ismerték el dr. Tölgyes Anna munkáját

Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta idén a Kálmándi Mihály-díjat. Szolnok város egészségügyi díja a hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A csütörtöki ünnepségen Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a résztvevőket, elismeréssel beszélt az egészségügyi dolgozók megfeszített és eredményes munkájáról az elmúlt hónapok során.


- Szolnokon a város, a kórházak, az alapellátás, a lakosság, védelmi bizottságba delegált szervezetek remek együttműködést alakítottak ki. Köszönöm mindannyiuknak!


A Kálmándi Mihály díjat 2020-ban dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna vehette át.


Dr. Tölgyes Anna főorvos megyénk egészségügyi ellátórendszerének köztiszteletben álló orvosa mind a kollégái, mind a betegek körében. 1995-ben lett a Hetényi Géza Kórház Intenzív osztályának főorvosa. A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben az ő kiváló koordinációjának és szakmai felkészültségének köszönhető az integrált minőségirányítási rendszer kiváló működése, a rendszer folyamatos fejlesztése. Precíz, hozzáértő munkájával hosszú időn keresztül segítette és koordinálta az uniós pályázatok előkészítését, a nyertes pályázatok kivitelezését. 2008-tól volt orvos igazgató, illetve fejlesztési igazgató. 2014-2016 között ellátta a főigazgatói feladatokat, 2018-tól nyugdíjba vonulásáig orvos igazgatóként tevékenykedett intézetünkben.