A korababák napján

November 17-én, a koraszülöttek világnapján lilába borulnak a középületek, felhívva a figyelmet a legkisebb, legtörékenyebb életekre. A lila a remény, a hit, a szeretet és gondoskodás színe, s a szervezők azt a hitet szeretnék erősíteni az emberekben, hogy a koraszülöttek is nagy eséllyel egészséges felnőttekké válnak. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza kórház évről évre csatlakozik a kezdeményezéshez, azt szeretnék megmutatni, közvetíteni az érintettek számára, hogy ez a csapat mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül egészséges kisbabát vihessenek haza a családok.

A koraszülött osztály lilába öltöztetését több támogató segíti, többek között Bajári Orsolya Jázmin, a szolnoki Jázmin Gift és a Magic Party Box ügyvezetője. Idén először azonban nem „csak” dekorációs kellékekkel támogatja az akciót, hanem gyűjtést indított a koraszülött osztály javára.

- Kétféle módon is lehetőség nyílik a támogatásra – tudtuk meg tőle. – Egyfelől a Jázmin Gift ezekben a hónapokban kötött reklámszerződéseiből befolyó nettó bevétel három százalékát automatikusan átutalom a kórház alapítványának. Másrészt pedig az üzletben kihelyezett adománygyűjtő dobozban bárki helyezhet el kisebb-nagyobb összeget, így támogatva a koraszülött osztályt.

Amint Bajári Orsolya Jázmin elmondta, személyes indíttatásból kezdeményezte az adománygyűjtést.

- 24 napon keresztül szembesültem az osztályon dolgozók áldozatos, odaadó, felelősségteljes munkájával, melyet sajnos manapság már az életnek csak nagyon kevés területén tapasztalunk. Ezzel az akcióval is szeretnék köszönetet mondani nekik a sok segítségért, amit nekem és a többi édesanyának nyújtanak.