Lelkigondozói szolgálat

Lelkigondozói Szolgálat – Klinikai lelkigondozó 

Kórházunkban is dolgozik klinikai lelkigondozó, akinek a szolgálatát mindenki igénybe veheti kórházi tartózkodása során ingyenesen. 
A kórház lelkigondozója a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának keretein belül működik. Ezt a szolgálatot Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök alapította 2004-ben. Mindenki igénybe veheti felekezeti, világnézeti hovatartozását nem számítva. A váci püspökség azért tartotta fontosnak létrehozni ezt a szolgálatot, hogy jelezze: a kereszténységben fontos, hogy ne hagyjuk magukra a betegeket, akiket nem megtéríteni, hanem egyéni helyzetüket, sorsukat megérteni szeretnénk.

Miben segíthet egy lelkigondozó?
 

„Legyek a kendő, mely könnyet töröl,
Legyek a csend, mely mindig enyhet ad.
A kéz legyek, mely váltig simogat,
Legyek, s ne tudjam soha, hogy vagyok.”

(Reményik S.: Akarom)

  • A lelkigondozó a kórházban dolgozó „beszélgető ember”, aki meghallgat mindent, amit el szeretne mondani. Elbeszélget Önnel, ha ki akarja önteni szívét, elmondani gondjait, problémáit, félelmeit vagy örömét. Együttérzésre, megértésre számíthat, arra, hogyha megosztja terheit, könnyebb lesz azokat viselni. A lelkigondozó segít keresni miértjeire a választ, segít megkeresni további életútjának értelmét. A lelkigondozót a beszélgetéssel kapcsolatban titoktartás kötelezi.

Ki a kórház lelkigondozója?

  • Kiss Istvánné /7192-es gyorshívó/

Hogyan érhető el?

  • Hívható a következő telefonszámon: 06-56-503-603/3140 Kápolna/üzenetrögzítő is 
  • Kórházon belül: 3140 Kápolna – üzenetrögzítő is 
  • Kérheti a nővérek segítségét is.

Egyházi szolgálat a kórházban 

Ha a saját egyháza lelkészével szeretne találkozni, vele beszélgetni, szentségeket felvenni, a lelkigondozó segít Önnek ebben. 

Katolikus szentmisék: minden szerdán 15 órától – 15 óra 30 percig.
Protestáns istentisztelet: minden csütörtökön 15 órától – 15 óra 30 percig.