Szigorú szabályozással indultak újra a szakrendelések

Minden szakrendelés újraindult a Hetényi Géza Kórház Rendelőintézetében a Hősök terén. A vizsgálatokra azonban szigorú szabályozások mellett, kizárólag telefonos időpontkérést követően kerülhet sor.


-  Kásler Miklós miniszter úr április 30-án rendelkezett a járóbeteg szakellátás újraindításáról. A mi intézetünkben a járványügyi vészhelyzet idején is folyamatos volt a betegellátás, de eddig a szakmai szempontok szerint sürgősnek minősülő eseteket láthattuk el. Május 4-e óta azonban fokozatosan bővíthetjük az ellátottak körét, szigorú szabályok betartása mellett – mondta el dr. Mózer Erzsébet, járóbeteg-ellátási igazgató.  –  Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy egy óra alatt legfeljebb négy beteget fogadhat az orvos a rendelésen. Elsőként a páciens egészségügyi állapota szempontjából sürgősebb vizsgálatok és beavatkozások történhetnek meg, majd fokozatosan fogjuk bővíteni a tervezett ellátások körét. Minden szakrendelésre kizárólag előzetes telefonos konzultáció során adott pontos időpontra érkezhet a beteg, hogy a csoportos várakozást elkerüljük, hiszen a járványügyi veszélyhelyzetnek még nincs vége. Ezért ha valaki késve érkezik, nem tudjuk beengedni intézetünkbe, újabb időpontot kell egyeztetnie. Kísérő továbbra sem léphet az épületbe, csak kiskorú gyermekkel, fogyatékkal élő beteggel, valamint a mentőszállító munkatársai.


Amint dr. Mózer Erzsébet hozzátette, a baleseti sebészeti szakrendelés továbbra is sürgősséggel fogadja azokat a betegeket, akiket friss sérülés ért. A szakrendelések telefonos elérhetőségének javítása érdekében öt mobiltelefon beszerzésére került sor, így az eddig ismert telefonszámok mellett az alábbi mobilszámokon érhetőek el nyitvatartási időben, 7.00-15.00 között a nagy forgalmú szakrendelések előzetes konzultáció, illetve időpont egyeztetése céljából.


Baleseti sebészet: 30/349-24-66
Aneszteziológia: 30/349-63-15
Radiológia-ultrahang: 30/349-55-21
Fül-orr-gégészet: 30/348-94-76
Belgyógyászat: 30/349-03-23

- A főbejáratnál munkatársaink ellenőrzik az érkező páciens előjegyzési időpontját, majd testhőmérséklet mérés történik belépéskor az aulában, kérdőívet töltenek ki minden beteg esetében és végül kézfertőtlenítés után irányítják a megfelelő szakrendelésre. Minden vizsgálat után alapos fertőtlenítés történik a rendelőkben, a folyosókon pedig folyamatos a fertőtlenítőszeres takarítás. Kérünk mindenkit, hogy egyeztetett időpontban, pontosan érkezzen intézetünkbe. Vérvételre érkező pácienseink pedig a 06-21/383-37-68 telefonszámon jelentkezzenek be időpontra a várakozási idő minimalizálása érdekében. Intézetünkben a betegek és a dolgozók esetében is kötelező a maszk használata – hívta fel a figyelmet zárásként a járóbeteg-ellátási igazgató.