Új betegirányítási rendszer lesz a Rendelőintézet laboratóriumában

Hamarosan megszűnhetnek a kígyózó sorok a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézetének vérvételi laboratóriumánál. Amint azt a járóbeteg ellátásért felelős vezető főorvos, dr. Mózer Erzsébet elmondta, tervek szerint már idén ősszel elindulhat az új előjegyzési rendszer.

- Szerte az országban számos kórházban, járóbeteg-ellátó helyen jól bevált az a rendszer, amit most készülünk bevezetni – tudtuk meg tőle. – Arra számítunk, hogy ennek köszönhetően jelentős mértékben lecsökken a várakozási idő, pácienseink számára jobban tervezhetővé válik ez a beavatkozás.

Az érintettek egy erre a célra rendszeresített telefonszámon kérhetnek majd időpontot vérvételre. Az új betegirányítási rendszer lényege, hogy érkezéskor a betegfelvételi pultnál a páciens azonosítását, a beutalón kért vizsgálatok rögzítését követően az előjegyzett időpontban megtörténik a vérvétel. A kismamáknak és gyermekeknek továbbra sem kell időpontot kérniük – mint ahogy a sürgős eseteknek sem -, bár lehetőségük természetesen lesz rá.

- Bízom benne, hogy a páciensek gyorsan átlátják az új rendszer előnyeit – tette hozzá dr. Mózer Erzsébet. – Az előjegyzés bevezetése mindenképpen rövidebb várakozást jelent majd, hiszen a pácienseknek elegendő az előre egyeztetett időpont előtt 15 perccel a laboratóriumba érkezni. Ráadásul hamarosan megkezdik működésüket az új vérvételi helyek először Szandaszőlősön és az orvosi rendelő felújítása után a Széchenyi lakótelepen, melyeket a város önkormányzata hoz létre. Így már mindenki számára gyorsabbá és egyszerűbbé válik a vérvétel.